Kan i huske den allerførste gang, dengang man var barn, den første gang i Biografens mørke hvor man sad med hjertet oppe i halsen af forventninger og spænding, fordi man var lille og stadig lidt mørkeræd.

Man havde i forvejen set filmplakaterne og stills i udhængskassen og forestillet sig hvordan det måtte være at være Batman, Tarzan eller en revolverbærende cowboy fra det vilde vesten.

Stå forventningsfuld med sin far eller Mor i hånden og vente i køen, der dengang føltes endeløs til den lille luge med den søde biografdame der solgte billetter og flotte farvestrålende programmer.

Dengang var der piccoloer, nogle endda i uniform der tog imod billetter og viste folk til deres plads, ofte med en lille lommelygte hvis man havde været så uheldig først at komme ind i den magiske biografsal når de obligatoriske reklamer var gået i gang.

Når man så endelig havde sat sig i de røde plysbetrukne Biografstole gerne 4. række midtfor sæde 1 eller 3, føltes det som paradis.

Reklamerne var slut, tæppet gik for og efter et øjeblik gik det fra igen og man var opslugt i filmens verden.

Min første gang var som treårig, når jeg tænker tilbage er det svært at skille oplevelserne fra hinanden, men jeg husker tydeligt stemningen og duften af biografen og dengang i 60`erne var biograferne fyldt op med glade gæster.

Så min første gang kan enten være Walt Disneys Junglebogen i Metropol på Strøget i København i 1968, eller Batman The Movie fra 1966 i Bispebjerg Bio og Tarzan og den store flod også i Bispebjerg Bio.

Fælles for dem alle tre var at det var magiske oplevelser og startede en ung drengs store kærlighed til det at gå i biografen. Hvad var jeres første gang i biografen?